ЗА НАС

5/5

Хотелът се стопанисва от Кольо и Детелина Кавръкови и предлага удобни целогодишни  условия за лечение, отдих и възстановяване и е прекрасен избор за почивка със семейство и приятели.

Намира се в идеалния център на курорта, на 50 м от градския парк в непосредствена близост до лечебните балнеоложки центрове и плувни басейни, на 10 м от съвременния  балнеоцентър за рехабилитация Маркони с минерална вода и добър медецински екип.

5/5

Всички стаи са със съвременна комфортна мебелировка, със самостоятелни санитарни възли, интернет, кабелна tv, хладилник, климатик, сешоар, ютия, тераса с приятен изглед и винаги топла вода.

При нужда в стаята може да се постави безплатно трето допълнително легло. На разположение са три стаи с по две легла и две спални.

 

5/5

Всички стаи са със съвременна комфортна мебелировка, със самостоятелни санитарни възли, интернет, кабелна tv, хладилник, климатик, балкон с приятен изглед и винаги топла вода.

При нужда в стаята може да се постави трето допълнително легло. На разположение са три стаи с по две легла и две спални.

 

 

5/5

Специално пригодения за гостите затревен кът в двора с водопад, поточе, изкуствено езерце и барбекю, предлага прекрасни условия за пикник, самостоятелно приготвяне на храна, плаж и отмора.

В по-хладните и студени дни може да се ползва механата на самообслужване. Хотелът предлага добри условия за семейни и приятелски тържества .

Допълнителна Информация

Напоследък семейните хотели са хит в туристическия бранш. Освен че нощувките са на разумни цени, предимството е, че обикновенно на клиента се обръща по-голямо внимание. Стопаните са приятелски настроени и допринасят гостта да се чувства като специален. Нерядко ще им бъде предложено като почерпка местна напитка или ястие.

Нови услуги от БалнеоХотел Маркони, които са уникални за Павел Баня

БалнеоХотел Маркони страртира нови услуги за терапия на тялото. Масажите са специални и имат доста екзотични имена.

 • ЕвърГриийн
 • Шоколадова еуфория
 • Винен еликсир
 • Антицелулитна терапия.

Туристически забележителности

гр. Павел Баня

 • Паметник на Цанко Минков Комитата(1856-1944) – най- младия четник от Ботевата чета, оцелял от множеството боеве и починал на 90 години в родния си край- Павел баня.
 • Паметник на известния оперен певец Тодор Русев Мазаров(1905-1975г), който с великолепното си белканто разнася славата на българското певческо изкуство по света.
 • Бряста – дърворезбата.

с. Турия

 • Родна къща – музей на “Чудомир”- възстановена 1990година Димитър Христов Чорбаджийски – ЧУДОMИР. Завършил Художествената академия в София и започнал творческият си път, като карикатурист в столичният печат, след Първата световна война той се завръща в родния си край и се установява в Казанлък, където организира и първата си самостоятелна изложба. Учител, читалищен и музеен деятел, фолклорист, редактор, той като че ли се отдалечава от изобразителното изкуство.
 • Зала “Нашенци” – постоянна експозиция.

с. Скобелово

 • В работещата дестилерия “Дамасцена”, всеки посетител може да наблюдава производството на етерични масла, както по съвременни технологии, така и по начина на производство от преди 300 години.Заедно с това може да тества различните видове етерични масла, да се запознае с тяхното предназначение, да разгледа музейната експозиция от производство и съхранение на розово масло, както и етнографската от традиционни старинни занаяти, характерни за този край. Може да се разходи и почине сред красивите насаждения от декоративни рози, разположени в двора на чифлика.
 • Щраусовото ранчо “Четири сезона” се намира в с. Скобелево, община Павел баня. Идеята на собствениците – Иво, Ани и Веселин Вълеви, се е родила преди 2 години и половина. В момента те отглеждат осем щраусови семейства според изискванията на европейските стандарти. По данни екзотичните пернати достигат до 150 кг живо тегло, от което могат да се изкарат 60 кг чисто месо – филе. Женските снасят от 40 до 100 яйца на сезон с тегло от 1650 до 1800 грама всяко едно. И тъй като щраусовата ферма е единствената в областта, единствените щраусови специалитети могат да се опитат в щраусовото ранчо “Четири сезона”.

Национален парк “Централен балкан”

 • Разположен е на площ от 716 кв/км в сърцето на България в централна Стара планина и обхваща вековни гори, прорязан е от шеметни водопади и дълбоки каньони, просторни билни пасища и низ от сурови върхове, сред които е и най- високия в Стара планина – вр. Ботев. Той е един от трите национални парка ( втори по големина). Сред величествени пейзажи Националния парк опазва първични местообитания на редки и застрашени видове и съобщества, саморегулиращи се екосистеми, притежаващи изключително биологично разнообразие със световно значение за науката и културата. Девет строги резервата: Боатин, Царичина, Козя стена, Стенето, Северен Джендем, Пеещи скали, Соколна, Джендема, Стара река, заемат една трета от площа му. Национален парк “Централен балкан” е една от най- ценните и най-големи европейски защитени територии.